Idealna za doručak ili večeru
Danas je mnogo jednostavnijih načina da se spreme takozvane pite bez kora.
Povrće i začini se pomešaju i dodaju im se brašno, jaja i ostale namirnice za testo...pita se izlije u tepsiju, ispeče i eto brzinskog jela fantastičnog uskusa.
- 4 kašike ulja
- 1 glavica crnog luka
- 2 srednja krompira
- 400 g kupusa
- 1 šargarepa
- 3 zelene paprike
- 1/2 crvene paprike
- 1 kašičica ljute mlevene papričice
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica soli
- 3 jajeta
- 170 ml mleka
- 170 ml jogurta
- 45 ml ulja
- 2,5 kašike brašna
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kesica praška za pecivo
- malo peršuna
- 200 g tvrdog sira
Na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa posle minut-dva dodajte sitno seckani krompir. Poklopite i pržite par minuta, a onda dodajte kupus isecečen na trake, kao i rendanu šargarepu i seckanu papriku. Promešajte i poklopite, pa kuvajte dok povrće ne omekša.
Začinite i promešajte, poklopite i još kratko kuvajte. U posudi umutite jaja, pa dodajte mleko i jogurt, ulje, brašno, so, biber, prašak za pecivo i peršun.
Dobro sjedinite, te pomešajte obe smese. Sipajte u nauljenu vatrostalnu posudu i pospite rendanim sirom. Pecite na 180 °C oko 30-35 minuta.
Ceo postupak pripreme pogledajte u nastavku.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.