Nema ko se nije oduševio kad ga je probao: Krompir na nov način

Ukusno i jednostavno jelo

02.09.2023. 12:56
  • Podeli:
krompir bakina kuhinja-64f313bdaff32.webp Foto: Bakina kuhinja

Donosimo vam recept za krompir kakav još niste probali, a svako ko je probao da ga napravi oduševio se. Biće odličan za ručak, a ako želite lepu večeru, sigurno neće pogrešiti sa ovim receptom.

Potrebno je: 

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 sveža paprika
  • 500 g krompira
  • suvi začin
  • malo bibera
  • seckan peršun
  • beli luk u granulama
  • malo mlevene i ljute paprike
  • 3-5 kašika pirinča opranog
  • 1 kašika instanta od pečuraka
  • ulje
  • 300 ml vode

 

Priprema:

Luk iseći na rezance kao i papriku pa propržiti na ulju, dodati suvi začin, papriku, biber pa skloniti sa šporeta.

Krompir iseći na kolutove tanje pa dodati ulja, začin, beli luk u granulama i malo bibera . Na kraju dodati seckan peršun.

Manju tepsiju premazati uljem, pa poređati pola krompira. Nakon toga istresti iz tiganja spremljeno povrće i onda odozgo poređati krompir.

U činiju sipati vodu i kašiku instanta od pečuraka i malo ulja, izmešati i preliti krompir.

Peći na 220 stepeni pokriveno oko 45 minuta da ispari tečnost. 

Detaljan postupak pripremanja ovog jednostavnog a ukusnog jela pogledajte u videu ispod.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()