Magija ovog kolača je što dobro ide uz svako godišnje doba
Čokoladni lava kolač nikog ne ostavlja ravnodušnim, a sasvim lepo ide uz toplo mleko kao i uz sladoled pa je ovo kolač za sva godišnja doba.
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Maslacem namažite šest kalupa za projice. Stavite 100 g maslaca i 100 r naseckane tamne čokolade u manju šerpu i otopite na pari.
Ostavite sa strane da se malo ohladi, oko 15 minuta. Koristeći mikser, pomešajte 150 g smeđeg šećera, jaja, koja treba dodavati jedno po jedno, zatim pola kašičice ekstrakta vanilije i na kraju 50 g brašna.
Smjesu podelite u kalupe, a zatim pecite 10 do 12 minuta. Nožem pažljivo obrežite svaki kolačić da se odvoji od kalupa, a zatim izvadite i servirajte na tanjir. Uz kolač je lepo poslužiti kuglu sladoleda od vanile.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.