Neodoljivo hrskavi i mirisni: Čajni kolutići po bakinom receptu - bolji od kupovnih

Aromatična poslastica za sve prilike

17.05.2025. 17:38
  • Podeli:
čajni kolutići bakina kuhinja 1-6828abb9f2ebf.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo recept za domaće čajne kolutiće. Cela kuća će zamirisati dok ih spremate.

Potrebno je:

  • 1 jaja
  • 3 kašike šećera /može više/
  • korica limuna
  • 50 ml ulja
  • 50 ml jogurta
  • 250 gr brašna za testo
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 50 gr brašna za mešnju po stolu

Priprema:

U činiju razbiti jaje, dodati šećer i izmutiti žicom. Dodati koricu limuna, ulje i brašno sa praškom za pecivo. 

Zamesiti testo koje je mekše. Dodati brašna malo po stolu i oklagijom izravnati testo za pola prsta debljine. 

Vaditi krugove - kolutića sa modlicom ili sa dve čašice jednom većeom i jednom sasvim malom za sredinu. Ređati u pleh obložen pek papirom.

Peći na 200 stepeni C 20 minuta pa smanjiti na 180, još 10-15 minuta da porumene. Jako su lepi i mirisni. Za kraj ih uvaljati u prah šećer zamirisan vanilin šećerom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()