Oduševićete se kako će ispasti
Jedan od omiljenih srpskih slatkiša, svakako je štrudla, zato vam danas donosimo jedan neobičan recept tog kolača iz bakine kuhinje.
U šoljicu izmrviti kvasac, dodati kašičicu šećera. U vanglicu sipati toplo mleko, dodati kvasac, ulje, koricu limuna, brašno i zamesiti mekše testo.
Pokriti da naraste, pa ga podeliti na dva dela. Razviti u pravougaonik.
Izmešati mlevene orahe i plazmu, dodati 200 ml mleka. Podeliti na pola. Premazati sa džemom od kajsija, pa premazati mlevene orahe.
Uviti u rolat. Tako uraditi i sa drugim delom. Prvi deo staviti na sto, pa drugu rolnicu staviti na sredinu, uviti u pletenicu i staviti u pleh. Kad poraste premazati žumancetom.
Peći na 180 stepeni 50 minuta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.