Nije kao svaka štrudla: Obradujte najmilije neobičnim kolačem iz bakine kuhinje

Oduševićete se kako će ispasti

27.12.2023. 08:40
  • Podeli:
kolač bakina kuhinja-658bd36651d6e.webp Foto: Bakina kuhinja

Jedan od omiljenih srpskih slatkiša, svakako je štrudla, zato vam danas donosimo jedan neobičan recept tog kolača iz bakine kuhinje.

Sastojci:

  • 20 g kvasca
  • 300 ml mleka
  • 1 žumance
  • 1 jaje
  • malo ulja
  • korica limuna
  • 550-600 g brašna
  • 100 g suvog grožđa
  • 150 g mlevenih oraha
  • 50 g mlevene plazme
  • šećer po ukusu
  • 2 kašike džema od kajsiije

Priprema:

U šoljicu izmrviti kvasac, dodati kašičicu šećera. U vanglicu sipati toplo mleko, dodati kvasac, ulje, koricu limuna, brašno i zamesiti mekše testo.

Pokriti da naraste, pa ga podeliti na dva dela. Razviti u pravougaonik.

Izmešati mlevene orahe i plazmu, dodati 200 ml mleka. Podeliti na pola. Premazati sa džemom od kajsija, pa premazati mlevene orahe.

Uviti u rolat. Tako uraditi i sa drugim delom. Prvi deo staviti na sto, pa drugu rolnicu staviti na sredinu, uviti u pletenicu i staviti u pleh. Kad poraste premazati žumancetom.

Peći na 180 stepeni 50 minuta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()