Nije pilav, ali podseća: Napravite za vašu porodicu rižoto sa mlevenim mesom

Predlog za ukusan ručak

02.03.2023. 20:03
  • Podeli:
Rižoto (1)-63ee09223da5e.webp Foto: Pixabay

Kada jednom probate rižoto sa mesom stalno ćete ga praviti. Ovo je idealan recept za one koji bi da skuvaju nešto, ali su u žurbi. Podseća na pilav, ali umesto piletine morate staviti mleveno svinjsko ili juneće meso, pa mu to daje poseban šmek.

Recept je dovoljan za ručak za četvoročlanu porodicu. 

Potrebno je

  • 250 gr mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 šoljica pirinča (šolja od 100 ml)
  • 1/2 tikvice
  • 2 jaja
  • 200 gr kisele pavlake
  • biber, so, začin suvi
  • malo belog luka u granulama
  • ulje

 

Priprema

Propržiti seckan crni luk na ulju, dodati šargarepu na kockice i tikvicu na kockice, začin i mleveno meso i to malo izdinstati.

Dodati opran pirinač naliti vodu da ogrezne i kuvati na tihoj vatri da uvri voda.

Skloniti sa vatre i malo prohladiti. U činiju razbiti jaja dodati pavlaku i izmešati. Dodati skuvan pirinač i izmešati.

Prebaciti u podmazanu đuvečaru ili tepsiju, izjednačiti i narendati malo kačkavalja. 

Peći u rerni 40 min na 210 stepeni da lepo zarumeni. 

Servirati toplo uz dobru salatu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()