Ništa slađe niste jeli: Pileće belo meso na haselbak način za iskusne domaćice

Specijalno iz baka Jeline kuhinje

29.07.2024. 09:39
  • Podeli:
20240728_124836-66a746cd28122.webp Foto: Bakina kuhinja

Sečenje pilećih grudi na poseban "haselbak" način je tajna ovog atraktivnog i ukusnog jela, a danas vam donosimo najbolji recept - onaj iz baka Jeline kuhinje.

Sastojci:

  • pileće grudi
  • 100 g dimljene slanine
  • 50 g kačkavalja
  • malo kiselih krastavčića
  • 4 čena belog luka
  • začin za piletinu
  • ulje

Priprema:

Meso iseći po širini kao harmoniku. 

Utrljati začine za piletinu i u prosečeni deo ubaciti listove dimljene slanine, listove kačkavalja i listiće krastavčića. Na kraju rasporediti listiće belog luka. 

Višak stavite po mesu. Premazati uljem i peći na 200-220 stepeni 50 minuta.

Možete malo pokriti na početku folijom, pa posle otkriti da se lepo zarumeni. Kad se malo prohladi, služiti uz krompiriće.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()