U ovakvoj kombinaciji ukusa su neodoljive
Tikvice svi volimo, ali ako ih spremimo na ovaj način, onda su bolje od bilo kog mesa.
Tikvice iseći na tanje listove i posoliti. Ostaviti da stoji u soli oko 20 minuta.
Ocediti tečnost. U činiju narendati kačkavalj na sitno, dodati jaja, pa zajedno umutiti.
Na foliju staviti brašno i prezle. List tikvice provući kroz brašno, zatim kroz jaja i kačkavalj i na kraju u prezle.
Ređati u podmazan pleh i odozgo narendati još malo kačkavalja. Peći na 210 stepeni oko 30 minuta.
U video-prilogu u nastavku teksta detaljnije možete pogledati kako se pripremaju ove hrskave tikvice.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.