Tradicionalni recept na malo drugačiji način
Nekoliko telećih šnicli, jaja, prezle i domaći sos biće vaše tajno oružje kada želite da obradujete sve ukućane.
Mnogi su ljubitelji bečke šnicle, ali se način pravljenja razlikuje od domaćinstva do domaćinstva.
Danas vam donosimo recept sa sosem od senfa, koji će oduševiti i najveće kritičare:
Šnicle istanjiti tučkom za meso, pa uvaljati najpre u brašno pomešano sa kašičicom soli, potom u umućena jaja i na kraju u prezle.
U tiganju na umerenoj vatri zagrejati maslac i ulje, pa pržiti meso dok ne porumeni sa obe strane.
U međuvremenu sjediniti majonez, med, senf, prstohvat mlevene paprike (slatke ili ljute), so i sveže mleveni biber.
Preliti meso i odmah poslužiti.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.