Obradujte najmilije zdravim subotnjim ručkom: Recept za posni paprikaš iz bakine kuhinje

Uživajte u divnom ukusu

02.12.2023. 08:28
  • Podeli:
paprikaš baka-656adc0fd7d08.webp Foto: Bakina kuhinja

Paprikaš je jedan od omiljenih specijaliteta, ali kako je počelo vreme posta, dobro je nalaziti alternativne opcije za ovako ukusna jela.

Ako ste ljubitelji ovog jela, sigurno ćete spremati i ovu posnu varijantu iz bakine kuhinje.

Recept je jednostavan i ne zahteva mnogo vremena za pripremu, zato ćete uživati i u samom spremanju istog.

Sastojci:

  • 2 glavice crnog luka
  • 2-3 šargarepe
  • 2 paprike
  • 1 manji celer
  • 3 veća krompira
  • 100 ml paradajza iz flaše
  • 2 kašike instanta od pečuraka
  • 1 kašičicu suvog začina
  • 1 kašičicu mlevene paprike
  • seckan peršun
  • ulje

Priprema:

Iseckati luk sitno, šargarepu na kolutove, papriku na rezanca, celer i krompir na kocke. Na ulju propržiti luk, šargarepu i papriku.

Dodati celer, krompir na kocke i mlevenu papriku i preliti vodom da ogrezne. Kuvati 40 minuta.

U činiju sipati kuvani paradajz, dodati instant od pečuraka i izmešati. Sipati u paprikaš i ostaviti da provri.

Dodati peršunov list.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()