Očas posla spremite jelo kao u restoranu: Donosimo recept za najbolje frigane lignje

Morski plodovi su, kao i ribe, bogati belančevina, imaju nizak sadržaj masti i malu energetsku vrednost

08.10.2023. 07:47
  • Podeli:

Pržene lignje, odnosno frigane, jedno su od najpopularnijih jela koje se može naći u skoro svakom restoranu. Mnogima su omiljeno jelo jer su hrskave i ukusne i teško im je odoleti. 

Morski plodovi su, kao i ribe, bogati belančevina, imaju nizak sadržaj masti i malu energetsku vrednost. Lignje, račići i rakovi, pak, imaju veoma visok sadržaj holesterola i zato ih treba konzumirati povremeno i sa merom.

Za pripremu nisu komplikovane, samo pratite recept iz Unine kuhinje. 

Sastojci

  • 400-500 grama lignji
  • pšenično oštro brašno
  • ulje
  • limun
  • so

 

 

Priprema: 

Lignje očistiti i oprati. Narezati ih na šire kolutove. Uvaljati u brašno sa svih strana. 

Pržiti u dobro zagrejanom ulju oko minut dva, dok blago ne porumene. 

Vaditi ih na papirni ubrus da bi papir upio višak masnoće. 

Poklopiti ih na jedan minut. Preliti ih limunovim sokom i poslužiti uz prilog po zelji.

Preporučujemo pomfrit i zelenu salatu, a odlično je i uz bareni krompir i blitvu. 

Detaljniji način pripreme možete pogledati u video-prilogu sa početka teksta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()