Morski plodovi su, kao i ribe, bogati belančevina, imaju nizak sadržaj masti i malu energetsku vrednost
Pržene lignje, odnosno frigane, jedno su od najpopularnijih jela koje se može naći u skoro svakom restoranu. Mnogima su omiljeno jelo jer su hrskave i ukusne i teško im je odoleti.
Morski plodovi su, kao i ribe, bogati belančevina, imaju nizak sadržaj masti i malu energetsku vrednost. Lignje, račići i rakovi, pak, imaju veoma visok sadržaj holesterola i zato ih treba konzumirati povremeno i sa merom.
Za pripremu nisu komplikovane, samo pratite recept iz Unine kuhinje.
Lignje očistiti i oprati. Narezati ih na šire kolutove. Uvaljati u brašno sa svih strana.
Pržiti u dobro zagrejanom ulju oko minut dva, dok blago ne porumene.
Vaditi ih na papirni ubrus da bi papir upio višak masnoće.
Poklopiti ih na jedan minut. Preliti ih limunovim sokom i poslužiti uz prilog po zelji.
Preporučujemo pomfrit i zelenu salatu, a odlično je i uz bareni krompir i blitvu.
Detaljniji način pripreme možete pogledati u video-prilogu sa početka teksta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.