Tope se u ustima i savršeno kombinuju sa toplim napicima
U ovo doba godine, kada je napolju hladno, prijaju nam poslastice koje se tope u ustima i savršeno kombinuju sa toplim napicima, kao što su mleko sa medom ili kakao.
Umesto ledenih poslastica, koje ćemo praviti sa svežim sezonskim voćem kada dani postanu topliji, predlažemo da jesenje dane iskoristite za pripremu mafina od bundeve i banane, zdravih mafina od jabuka ili mafina od šargarepe.
Danas vam predstavljamo recept za zdrave mafine od bundeve koji su odličan desert, a ujedno i hranljiv doručak.
Sve suve sastojke sipajte u jednu činiju. Dodajte dve kašike vode i promešajte. Dobijenu smesu pomešajte sa pireom od bundeve, a zatim sipajte čašu ključale vode. Nakon 10 minuta ocedite višak vode i dodajte kokosovo ulje. Pomešajte zajedno sastojke, a zatim dodajte brašno i začine stvarajući kompaktnu masu.
Kada napravite testo sipajte u kalupe i svaki mafin pospite kokosom i semenkama bundeve. Pecite mafine u rerni zagrejanoj na 175 stepeni 20-25 minuta, nakon čega ih treba ostaviti u toploj rerni još 15 minuta.
Kada se ohlade, mafini su spremni za posluženje.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.