Odličan dodatak svakoj prazničnoj večeri
Predstavljamo vam odličan recept za dodatak svečanoj večeri - kruške u crvenom vinu.
Ovaj dodatak je uvek odličan kada želite da oduševite svoje goste, tako da pored svih đakonija, pripremite i ovo gastronomsko čudo.
Sastojci
U šerpu stavite vino, malo vode i šećer i začine. To kuvajte, kada provri dodajte oguljene kruške.
Kruške kuvajte nekih 30 minuta, poklopljene na srednje jakoj vatri, uz povremeno okretanje, kako bi se pravilno skuvale i upile vino,
Kada kruške omekšaju, pažljivo ih izvadite, procedite vino u drugu posudu. Preostalo vino kuvajte još 15 minuta bez kruški u njemu.
Možete napraviti i krem od vina koji savršeno ide uz kruške. Za to su vam potrebna 4 žumanca, 150 grama šećera i ostatak vina koji je preostao od krušaka.
Umiksajte žumanca i šećer dok ne dobijete svetložutu boju. U umućenu smesu dodajte vino. Stavite posudu iznad lonca sa kipućom vodom i mešajte. Kuvajte dok se krem ne zgusne, oko pet minuta kuvanja.
Možete poslužiti krem uz kruške i dodati poneki keksić, za još lepši užitak.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.