Ručak bez mane - hrskav, sočan i preukusan
Jedan zaista fantastičan ručak kojim će svi biti oduševljeni i već sledeći put ćete morati da pravite duplu meru.
Uz ovo preukusno punjeno meso poslužite grilovano povrće i neku osvežavajuću salatu.
Obavezno probajte, bićete oduševljeni.
Na kraju se zasladite jednostavnom čokoladnom tortom ili voćnom tortom od palačinki.
Krompir oljuštite, pa skuvajte.
Sa bataka skinite kožu. Dinstajte batake na klasičan način, ispržite ih. U toku prženja dodajte po malo vode, dodajte i začine.
Pržene batake otkostite i sitno isckajte. Seckano meso pomešajte sa krompirom, dodajte vegetu i alevu papriku po ukusu.
Printscreen/Instagram, sanja_homemade_cooking
Od smese formirajte batak tako što najpre formirate kao pljeskavicu u ruci, pa dodate rendani kačkavalj i stavite kosku.
Lepo oblikujte. Uvaljajte u brašno, jaje pa prezle.
Pržite u dubokom ulju.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.