Ogrešiće se i oni koji su na rigoroznoj dijeti: Pohovani bataci punjeni krompirom i kačkavaljem

Ručak bez mane - hrskav, sočan i preukusan

21.05.2024. 11:14
  • Podeli:
bataci pohovanje brašno spremanje shutterstock_1854224272-664c65d7beb50.webp Foto: Shutterstock

Jedan zaista fantastičan ručak kojim će svi biti oduševljeni i već sledeći put ćete morati da pravite duplu meru.

Uz ovo preukusno punjeno meso poslužite grilovano povrće i neku osvežavajuću salatu.

Obavezno probajte, bićete oduševljeni.

Na kraju se zasladite jednostavnom čokoladnom tortom ili voćnom tortom od palačinki.

Sastojci:

  • 4 bataka sa karabatkom
  • 4 srednja krompira
  • 150 g kačkavalja
  • vegeta
  • aleva paprika
  • ulje za prženje

Za pohovanje:

  • 2 jaja
  • prezle 
  • brašno

Priprema:

Krompir oljuštite, pa skuvajte.

Sa bataka skinite kožu. Dinstajte batake na klasičan način, ispržite ih. U toku prženja dodajte po malo vode, dodajte i začine.

Pržene batake otkostite i sitno isckajte. Seckano meso pomešajte sa krompirom, dodajte vegetu i alevu papriku po ukusu.

Printscreen/Instagram, sanja_homemade_cooking 
Od smese formirajte batak tako što najpre formirate kao pljeskavicu u ruci, pa dodate rendani kačkavalj i stavite kosku.

Lepo oblikujte. Uvaljajte u brašno, jaje pa prezle.

Pržite u dubokom ulju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()