"Prste da poližeš"
Danas vam iz bakine kuhinje donosimo tradicionalni sladak kupus sa rebrima. Tradicionalno jelo koje se sprema u domaćinstvima širom Srbije.
U šerpu iseći pola glavice kupusa na kocke i staviti na dno. U sredinu poređati meso, šargarepu, kockice krompira, celer, svežu papriku. Sve to pokriti sa drugom polovinom kupusa.
Naliti vodom do pola lonca i krčkati na laganoj vatri oko sat vremena. Pred kraj staviti na kockice paradajz.
U tiganj sipati ulje i naseckan beli luk da se proprži. Ako vam je kupus dosta redak dodajte u zapršku brašna. Kad luk porumeni, skloniti sa vatre pa staviti ml papriku i odmah sipati u kupus i lagano promešati.
Dodati i začin i so po želji. Na kraju staviti seckan peršunov list.
U videu u nastavku teksta detaljnije možete pogledati pripremu ovog jela.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.