Originalni recept za tri leće: Kremast i sočan kolač - topi se u ustima

Svi će vam tražiti da im otkrijete tajnu

22.01.2024. 17:37
  • Podeli:
Youtube printscreen, Moji Domasni Recepti, Tri Leće-65ae54d084d2f.webp Foto: Youtube printscreen, Moi Domasni Recepti

Savršen desert, pogodan i za prazničnu ili slavsku trpezu oduševiće sve goste, zato najbolje odmah stavite duplu meru.

Potrebno je:

Za patišpanj:

  • 6 jaja
  • 200 g brašna
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1/2 praška za pecivo

Za preliv:

  • 400 ml slatke pavlake
  • 300 ml kondenzovanog mleka
  • 800 ml mleka

 

Za karamel premaz:

  • 250 g šećera
  • 250 ml pavlake za kuvanje
Foto: Youtube printscreen, Moji Domasni Recepti

Priprema:

Umutite belanca, pa postepeno dodajte šećer i vanilin šećer. Zatim dodajte jedno po jedno žumance. Na kraju umešajte polako brašno pomešano s praškom za pecivo. Sipajte u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite oko pola sata u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Kad se patišpanj prohladi, izvadite iz tepsije i viljuškom izbockajte. U tepsiju ulijte slatku pavlaku pa položite patišpanj naopačke. 

Ostavite da stoji 10 minuta. Izmešajte mleko i kondenzovano mleko pa prelijte patišpanj. Pustite da odstoji i upije mleko, pa premažite karamel kremom. Karamel premaz: stavite šećer u šerpu i mešajte na ringli da se delimično istopi. Dodajte pavlaku za kuvanje neprestano mešajući. 

Smanjite jačinu ringle i sačekajte da se šećer potpuno istopi. Prelijte kolač.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()