Osvežavajući tiramisu sa limunom: Rapsodija ukusa kojoj rum daje posebnu čar

Fenomenalni slatkiš oboriće s nogu i one izbirljive

08.05.2024. 22:05
  • Podeli:
shutterstock, limun tiramisu, kolač sa limunom, torta-663b867e1c484.webp Foto: Shutterstock

Donosimo vam recept za savršeni spoj sa voćem kome rum daje posebnu čar.

Potrebno je:

  • 2 limuna
  • 4 kašike belog ruma
  • 100 g šećera u prahu
  • 250 g biskvita
  • 250 g maskarponea
  • 5 kašika kreme od limuna (kurd)
  • 2 veća jaja
  • 150 ml slatke pavlake
Foto: Pixabay

Priprema:

Limunove korice narendajte pa iscedite sok. Onda pomešajte sa rumom i 50 g šećera. Ostavite sa strane. Četvrtasti kalup obložite pek papirom. Belanca umutite u sneg. Izmiksajte i slatku pavlaku. Mikserom umutite maskarpone, preostali šećer, limun krem, dva žumanca i koricu limuna. U smesu s maskarponeom prvo umešajte šlag, a zatim i belanca. Poslužite drvenom kašikom ili lopaticom. Umočite kolačiće u pripremljenu mešavinu ruma, limunovog soka i šećera. Stavite deo na dno posude i prelijte polovinom pripremljenog krema. Nastavite sa slojem natopljenog keksa i završite kremom. Krem izgladiti nožem, pokriti folijom i ostaviti u frižideru najmanje četiri sata.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()