Ovaj trik domaćice su vešto skrivale: Kako da vam punjene paprike uvek budu fenomenalne

Učinite omiljeno tradicionalno jelo još ukusnijim uz par sastojaka

Autor: Web UNA Srbija
11.03.2024. 19:30
  • Podeli:
punjene paprike pixabay-65eefe3395cda.webp Foto: Pixabay

Punjene paprike su jedno od najpopularnijih kuvanih jela u srpskoj kuhinji. 

Retko koji Srbin ne voli kombinaciju upečatljivog ukusa paprike i savršeno začinjenog mlevenog mesa, ali oni koji vole da eksperimentišu u kuhinji znaju da se i najlepši ukus može nadograditi i postati još bolji.

Foto: Shutterstock

Donosimo vam dva trika uz koje će punjene paprike biti apsolutno savršene.

Voda u kojoj se kuvaju

Nakon što se napune nadevom, paprike se kuvaju u vodi, a potom nalivaju vodom u kojoj se kuvaju, da bi se potom zapekle. 

Umesto vode, počnite da koristite goveđi bujon ili bistru supu od povrća.

Sličan efekat dobija se ako nalijete papriku vodom, a potom ubacite kockice za supu.

Nadev

Mađarski kuvari praktikuju dodavanje sitno seckane ispržene slanine u nadev od pirinča i mlevenog mesa. 

Slaninica će dati baš dobar šmek i podići ukus ovog tradicionalnog jela na sasvim novi nivo.

Foto: Pixabay

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()