Većinu će ovo iznenaditi
Pečurke su odličan izbor za brzi obrok ili kao dodatak drugom glavnom jelu poput mesa ili povrća. Najčešće se konzumiraju šampinjoni, bilo prženi, dinstani ili grilovani.
I dok svako ima svoj omiljeni recept sa pečurkama, ono u šta je malo ljudi sigurno je to da li ih treba oprati pre upotrebe.
Neke domaćice ih, neposredno pre termičke obrade, operu, dok neke to ne rade.
Možda će vam zvučati čudno, ali pre termičke obrade, šampinjone nikada ne treba da perete.
Iako vam ne deluje kao higijenski ispravno, nema razloga za brigu, jer se šampinjoni vrlo pažljivo uzgajaju i isto tako pažljivo beru, tako da standardna prljavština ne dolazi u obzir, dok sa pranjem nastaju poteškoće.
Kako same pečurke sadrže visok procenat vode, pa ako ih pre upotrebe operete, gube sav svoj ukus.
Prvo što treba da uradite je da sečivom noža uklonite posebno kontaminirana područja. Onda ih temeljno obrišite salvetom ili ubrusom.
U slučaju da su previše prljave, navlažite čistu krpu i lagano ih obrišite. I to je sve.
Onda se možete baciti na pripremu vašeg omiljenog recepta.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.