Mirisna rapsodija na vašoj trpezi očas posla
Pita sa jabukama klasičan je desert koji nikada ne izlazi iz mode – savršeno slatka, mirisna i puna topline, uvek nas podseti na jednostavne, domaće poslastice.
Kombinacija sočnih jabuka, cimeta i tankih kora pravi je užitak za sva čula. Bilo da je pripremate za posebne prilike ili kao slatki završetak običnog dana, pita sa jabukama uneće toplinu i udobnost u vaš dom.
Ovaj recept će vam pomoći da, korak po korak, napravite pitu koja je spolja zlatno pečena, a iznutra nežna i puna bogatog ukusa jabuka.
Jabuke izrendati, dodati im cimeta, orahe, keks i grožđe. Zasladite po želji.
Dve kore premažite uljem i stavite ih jednu preko druge. Na drugu stavite šaku jabuka i rasporedite fil preko cele površine kore.
Zatim uvijte u valjak i tako ponavljajte postupak dok ne potrošite fil i kore. Rolate slažite u podmazan pleh i premažite ih uljem odozgo.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta. Možete je posle pečenja posuti šećerom u prahu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.