Zimnica nije zimnica ako u ostavi ne stavite neku teglu feferona.
Svaka kuća mora imati domaće feferone spremljene bez konzervansa, a evo kako da ih napravite.
Papričice poređajte u tegle. Stavite između po jedan list lovora, nekoliko listića belog luka, biber u zrno, slačicu, korijander.
Zatim pripremite preliv:
Ključalom vodom prelijte papričice, napunite tegle do vrha. Zatim odmah zatvorite novim i čistim zatvaračima.
U zagrejanoj rerni na 100 stepeni Celzijusa stavite tegle. Nakon 30 minuta isključite, ali tegle ostavite da se ohlade u rerni. Nakon toga smestite u ih ostavu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.