Oživite uspomene Šeherezada tortom: Baka Jelena Petrović zna šta je najbolje praviti za praznike

Prefinjenog ukusa, a laka za napraviti

Autor: Web UNA TV
31.12.2024. 10:56
  • Podeli:
bakina kuhinja keks torta-6773bf6278cb5.webp Foto: Bakina kuhinja

Ako za praznike ne znate šta biste slatko napravili, ova torta je idealan recept za vas. Ne peče se i gotova je za 30 minuta. Savršeno, zar ne? 

Iz bakine kuhinje stiže super recept za tortu Šeherezada čiji ukus je očaravajući i ulepšaće vam predstojeće praznike.

Potrebno je:

  • 200 g keksa (po mogućstvu turskog mekanog)
  • 1 l mleka
  • 100 g karamel bombona
  • 3 pudinga od karamele
  • 4 kašike šećera
  • 150 g maslaca ili margarina
  • 50 g šećera u prahu
  • 250 g šlag kreme - vanila
  • dekoracija po želji

Priprema:

Jedan litar mleka sipati u šerpu i odvojiti za puding.  Staviti bombone i šećer da se skuvaju, tj. provre u tom mleku, pa zakuvati puding izmešan sa mlekom i skloniti i ohladiti. 

Umutiti margarin sa prah šećerom, pa dodavati puding u margarin i miksati da se dobije fina krema. 

Šlag kremu umutiti po uputstvu. Poređati keks na tacnu, pa ga premazati kremom odozgo, pa preko opet keks, a onda šlag krema. Zatim poređati keks, pa preko kremu, a onda šlag, sve dok ne potrošite materijal. 

Odzgo ukrasite šlagom ili nekom dekoracijom po želji. 

Veličina pleha/tacne 28x20 cm.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()