Pristaje uz svako jelo
Paradajz je mnogima omiljeno voće ili povrće, kako god ga nazvali. Može se jesti u salati, može biti kečap, a može i da "završi" u sosu. Paradajz sos možete da ubacite u ćufte, u sladak kupus ili nešto treće, a ako ga dobro začinite, dobićete izvrsno jelo.
Recept za paradajz sos je u nastavku.
Na srednje jakoj temperaturi ringle zagrejte maslinovo ulje, pa dodajte izgnječeni beli luk i pustite da se dinsta oko dva minuta. Paradajz oljuštit, pa isecite na manje komade i ubacite u šerpu sa belim lukom.
Mešajte dok ne provri, pa začinite i dodajte sitnije seckanu ljutu papriku. Ukoliko ne želite da je seckate, možete je celu ubaciti, pa po kuvanju izvaditi.
Smanjite temperaturu ringle, pa varjačom probajte da usitnite paradajz dok se još kuva na šporetu. Pet minuta pre nego što paradajz bude gotov, ubacite bosiljak i nastavite da mešate.
Probajte sos, pa začinite ako još treba, prenosi Ona.rs.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.