Pasta sa piletinom i četiri vrste sira: Recept proveren, a ukus savršen

Nestaće sa stola odmah zato najbolje odmah stavite duplu meru

29.03.2024. 21:15
  • Podeli:
testenina pasta shutterstock-64b01b223e285.webp Foto: Shutterstock

Donosimo vam recept za savršenu pastu sa piletinom u sosu od četiri vrste sira.

Potrebno je:

  • 400 g pilećeg belog mesa
  • 400 g testenine
  • 1 glavica crvenog luka
  • 2 čaše kisele pavlake sa 12% m.m.
  • po potrebi maslinovog ulja
  • malo bibera
  • malo začina za piletinu
  • malo začina za souvlaki
  • po ukusu so
  • 2 kašike susama
  • 1 šolja kukuruza
  • 1 kesica piletine sa 4 vrste sira
Foto: Pixabay

Priprema:

Rernu zagrejte na 250 stepeni. Propržite seckan posoljen crni luk na malo maslinovog ulja. Na polovini prženja dodajte piletinu seckanu na kockice i začine. Nakon što meso pusti vodu, dodajte kukuruz i dinstajte. Zasebno skuvajte testeninu onako kako inače radite ili po uputstvu sa kesice. U jednoj posudi pomešajte kiselu pavlaku i kesicu za piletinu sa 4 vrste sira. 

U pleh obložen papirom za pečenje izručite oceđenu testeninu, pa dodajte pripremljenu smesu sa piletinom. Prelijte smesom sa pavlakom i dobro promešajte. Zatim, pospite pečenim susamom i promešajte. Stavite u rernu zagrejanu na 250 stepeni da se zapeče.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()