Pasta sa tunom: Prava eksplozija ukusa

Neodoljivo jelo koje se brzo i lako sprema

06.01.2025. 14:50
  • Podeli:
shutterstock_ tuna tunjevina pasta sa tunom-677bd5e58c8fa.webp Foto: Shutterstock

Savršeni spoj testenine sa tunjevinom, a držaće vas dugo sitim.

Potrebno je:

  • 400 g testenine bez jaja
  • konzerva tunjevine
  • glavica crnog luka
  • dva čena belog luka
  • konzerva paradajza pelata
  • bosiljak
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber

Priprema:

Vodu zagrejte u šerpi do ključanja. Maslinovo ulje zagrejte na tiganju pa u njemu propržite sitno seckan crni i beli luk. Posolite provrelu vodu pa dodajte testeninu i kuvajte 10 do 12 minuta, po uputstvu sa pakovanja. Oceđenu tunjevinu dodajte u luk pa dodajte usitnjen paradajz pelat. Zatim pojačajte vatru da prokrčka.  Začinite sos pa pomešajte sa testom i služite toplo. Izrendajte preko paste malo biljnog kačkavalja. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()