Umesto čuvenih sosova, poput onog paradajz sosa, isprobajte ovaj koji mi preporučujemo
Pasta je jedna od omiljenih kulinarskih đakonija svima, a najvažniji trik je da istu ne prekuvate, već je služite "al dente". To znači da je kuvana, ali i dalje malo žilava. Slabije kuvana testenina se lakše vari.
Umesto čuvenih sosova, poput onog paradajz sosa, isprobajte ovaj koji mi preporučujemo - sa belim lukom i krutonima.
Tost hleb isecite na kockice, pa propržite na malo ulja. Izvadite hleb i stavite puter, pa kada se istopi dodajte crni luk isečen na rebarca i krupnije sečen beli luk.
Malo posolite. Kada se luk proprži dodajte mleko i pavlaku i promešajte. Kad krene da vri ostavite još minut na šporetu, pa izvadite luk i dobro ga izblendirajte.
Vratite dobijenu smesu u sos i promešajte. Zatim dodajte taljatele koje ste prethodno skuvali.
Kuvajte minut, dva i onda pospite parmezanom. Začinite biberom i tucanom paprikom i opet promešajte.
Servirajte i ukrasite krutonima.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.