Patlidžan pica će vas oduševiti: Italijanski klasik u novom ruhu

Staro jelo na nov način

05.08.2023. 13:42
  • Podeli:
Pica 1-6446a6c663a4b.webp Foto: Youtube Printscreen / Bigger Bolder Baking

Pica je planetarno poznato jelo kojem retko ko može odoleti, a relativno jednostavna priprema i činjenica da je često jedemo u društvu, uz film i kad nemamo vremena za neka komplikovanija jela, osigurava ovom italijanskom specijalitetu mesto među najpopularnijim jelima.

Mogli bismo reći koliko ljudi - toliko vrsta pica, jer ne postoji pogrešan način poigravanja sastojcima, te tako i recept u nastavku možete pripremiti na više načina, samo treba da date mašti na volju i u trenu ćete imati zdrav letnji ručak.

Reč je o patlidžan pici, a ova brza i vizuelno atraktivna verzija italijanskog klasika uštedeće vam vreme na pravljenju testa. To znači da je idealna low carb obrok (low carb ishrana je širok naziv koji obuhvata tipove ishrane kod kojih je smanjen unos ugljikohidrata, unosi se normalan nivo proteina i visok nivo masti), što je korisna informacija za one koji paze na ishranu.

Gotovo je bespotrebno pisati detaljan recept za ovo jelo, pogotovo što u slučaju patlidžan pice ovo letne povrće služi kao podloga umesto testa. Sve ostale sastojke birate i slažete po želji kako biste napravili svoju najdražu kombinaciju.

Sastojci:
  • Patlidžan (količinu prilagodite tome koliko malih pica želite napraviti)
  • So, biber
  • Maslinovo ulje
  • Umak od paradajza
  • Sir
  • Šunka
  • Sveži bosiljak, origano
  •  
Priprema:

Patlidžane narežite uzdužno na ploške debljine otprilike dva centimetra ili poprečno na okrugle ploške iste debljine, a zavisno od oblika patlidžana. Zatim ih posolite, pobiberite i poprskajte s malo maslinovog ulja i stavite da se peku dok ne omekšaju. Nakon što malo smekšaju izvadite ih i na svaku plošku posložite odabrane sastojke za picu. Ponovno zapecite dok se sir ne otopi i pospite s malo origana ili ukrasite svežim bosiljkom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()