Pečene jabuke punjene rajskim nadevom: Ovakve još niste probali

Tajni sastojak se nalazi u njima

11.03.2025. 09:15
  • Podeli:
Bakina kuhinja jabuke-67cfe738e3e1d.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo nesvakidašnju poslasticu - pečene jabuke punjene orasima, medom i urmama.

Potrebno je:

  • par mekših jabuka
  • 100 gr mlevenih oraha
  • 50 gr seckanih urmi
  • malo meda

Priprema:

Jabuke oprati, pa izvaditi semenke. Orah samleti, dodati med po želji i izmešati. Urme saseckati nožem. Na dno staviti urme, a orah izmešati sa medom pa puniti jabuke, rasporediti koliko ima. 

Poklopiti poklopcem od jabuka pa peći u rerni 20 minuta, skloniti polako poklopce pa zapeći jabuke do kraja da se lepo ispeku i omekane.

Nekim jabukama će ispucati kora i one su najslađe. Ohlađene servirati sa šlagom i sladoledom. Jabuke preliti medem ili istopljenom čokoladom. Sjajna poslastica, gotova za 30 minuta.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()