Mnogim domaćicama ne polazi za rukom da napravi baš ovakve, ali uz ovaj recept jednostavno ćete doći do željene strukture
Iz bakina kuhinje vam donosimo domaće penaste kiflice.
Izmrviti kvasac, dodati malo mlakog mleka i šećera, pa kad nadođe sipati u vanglicu. Dodati ostatak mleka i kiselo mleko, ulje, brašno i zamesiti mekše testo.
Pokriti da odmori 30 minuta, pa ga opet premesiti i opet odmori 20 minuta. Istresti na sto rukama, raširiti u paravougaonik pa ga premazati omekšanim maslacem i preklopiti na tri dela.
Pokriti i staviti u zamrzivač 10 minuta ili frižider malo duže. Polako razviti testo za prst debljine i širine više od 20 cm. Podeliti na pola i svaku polovinu na dva jednaka dela. Seći na trouglove kao u videu u nastavku teksta, pa uvijati kiflice. Pokriti da odmoree 10 minuta.
Žumance pomešati sa malo mleka i premazati. Peći na 220 stepeni C 20-25 minuta da lepo porumene. Kiflice su bez nadeva pa možete sami kombinovati slane ili slatke.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.