Mnogim domaćicama ne polazi za rukom da napravi baš ovakve, ali uz ovaj recept jednostavno ćete doći do željene strukture
Foto: Bakina kuhinjaIz bakina kuhinje vam donosimo domaće penaste kiflice.
Izmrviti kvasac, dodati malo mlakog mleka i šećera, pa kad nadođe sipati u vanglicu. Dodati ostatak mleka i kiselo mleko, ulje, brašno i zamesiti mekše testo.
Pokriti da odmori 30 minuta, pa ga opet premesiti i opet odmori 20 minuta. Istresti na sto rukama, raširiti u paravougaonik pa ga premazati omekšanim maslacem i preklopiti na tri dela.

Pokriti i staviti u zamrzivač 10 minuta ili frižider malo duže. Polako razviti testo za prst debljine i širine više od 20 cm. Podeliti na pola i svaku polovinu na dva jednaka dela. Seći na trouglove kao u videu u nastavku teksta, pa uvijati kiflice. Pokriti da odmoree 10 minuta.
Žumance pomešati sa malo mleka i premazati. Peći na 220 stepeni C 20-25 minuta da lepo porumene. Kiflice su bez nadeva pa možete sami kombinovati slane ili slatke.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







