Penaste mirisne krofne po bakinom receptu: Mekane kao duša

Zamirisaće cela kuća

28.07.2025. 10:33
  • Podeli:
krofne bakina kuhinja 5-68872d38980a0.webp Foto: Bakina kuhinja

Otkrijte tajnu najmekših i najpenastijih krofni koje će vas vratiti u detinjstvo. Ovaj recept, pravo iz bakine kuhinje, garantuje savršeno vazdušaste i ukusne krofne koje bi svaka domaćica trebalo da zna da pripremi.

Jednostavne za izradu, ove krofne su idealne za doručak, užinu ili kao slatka poslastica uz popodnevnu kafu.

Pripremite se da uživate u svakom zalogaju ovih zlatnih, mirisnih oblaka posutih šećerom.

Potrebno je:

  • 300 ml mlakog mleka
  • 2 jaja 
  • 20 gr kvasca 
  • 1 kašičica šećera 
  • korica limuna 550 - 600 gr 
  • brašna T-400 
  • malo soli 
  • ulje

Priprema:

Razmutiti kvasac u mlakom mleku, dodati dve kašike brašna, pa ostaviti pet minuta da nadođe. U vanglicu sipati kvasac, dodati jaja, mleko, koricu limuna, malo soli, zamesiti mekše testo i ostaviti da naraste. 

Premesiti i pustiti da još jednom nadođe. Razviti u pravougaonik, seći u kraće trake širine dva prsta. Svaku traku uviti pa spojiti ivice, staviti na kockice pek papira i ređati u pleh. Pritisnuti odozgo. Pokriti da se ne suši.

U šerpu sipati ulje, tri prsta dubine i spuštati nadošle krofne, tako što ćete ih izvrtati u vruće ulje. Ulje ne sme biti jako vrelo da ne izgore.

Na indukcionu ploču podesiti na jačinu šest, a na električnom šporetu na jačinu dva. Kad zarumene, okrenuti. Vaditi rešetkom i spuštati na upijajuću salvetu. Posuti prah šećerom i vanilin šećerom.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()