Recept koji svaka kuća treba da ima
Ovaj jednostavan, ali ukusan recept za pitu od bundeve oduševiće sve ljubitelje starih poslastica, domaćinskih što bi se reklo.
Kombinacija slatke bundeve, hrskavih oraha i sočnog suvog grožđa stvara neodoljiv spoj ukusa. Savršena je kao dezert nakon obilnog ručka.
Skinuti koru bundevi, pa je izrendajte, a onda je pospite šećerom i vanilin šećerom, pa izmešajte. Dobro je rukama izgnječite kako bi pustila sok.
Posle desetak minuta dodajte u bundevu malo cimeta i suvo grožđe.
Tri gotove kore premazati uljem i malo poprskati kiselom vodom. Na treću koru razbacati obilno fil od bundeve koji ste napravili na početku. Preko fila stavite dve kašike seckanih oraha.
Savijte ivice i urolajte pitu, tako ponavljajte dok ne potrošite sav fil, otprilike bude pet, do šest rolata. Premažite ih odozgo sa malo ulja i zasecite ih po površini.
Rolate stavljati u pleh koji ste obložili pek papirom. U zagrejanoj rerni pecite na 200 stepeni, oko 45 minuta.
Kada se ispeče, pospite preko šećer u prahu. Služite kada se prohladi.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.