Prste da poližeš
Iz bakine kuhinje vam donosimo pitu sa krompirom po tradicionalnom receptu.
Krompir očistiti, iseći na sitne koskice. Luk iseći na rezance sipati ulje i prvo propržiti luk pa dodati seckan krompir. Dodati začin i malo soli, papriku i biber. Pržiti na laganoj vatri od pet do šest minuta.
Dodati jedno jaje i izmešati. U činiju razbiti jaje dodati prašak za pecivo i sve dobro žicom izjednačiti. Dodati i malo ulja i sve promešati. Duguljast pleh premazati uljem. Staviti jednu koru i pokriti dno i malo poprskati uljem. Zgužvati po dve kore, staviti odozgo i preliti po malo spremljenim prelivom.
Tako urediti i još jednom na treću koru staviti 3 do 4 kašike kromira rasporediti. Tako i sledeći red sve isto dok se ne potroši.
Prekriti korom i ušuškati do ivice. Iseći pitu na kocke, pa preliti ostatkom nadeva i malo premazati uljem.
Po želji posuti susamom. Peći na 200 stepeni C oko 45 - 50 minuta da lepo porumeni.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.