Pita sa mlevenim mesom bez kora: Sočna i puna nadeva, a pravi se lako

Jelo je toliko ukusno da će vam svako ko proba tražiti recept

22.05.2023. 13:43
  • Podeli:
Pita (1)-6411bdb372d8c.webp Foto: Pixabay

Odlična ideja za ručak ili večeru. Pita bez kora puna je sočnog fila od mesa i sira koji se razvlači. 

Priprema nije komplikovana, a jelo je toliko ukusno da će vam svako ko proba tražiti recept.

Sastojci

  • 450 g mlevenog mesa
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 8 jaja
  • 60 ml guste pavlake za kuvanje
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • So i biber
  • 170 g čedar sira
  • peršun 

 

Priprema

Propržite na ulju meso i crni luk. Dodajte so, biber i beli luk u prahu. 

Izrendajte čedar i dodajte pola preko mesa. U činiji razbijte jaja i umutite ih sa pavlakom pa sipajte u tiganj.

Odozgo stavite preostali čedar. Prebacite tiganj u rernu i pecite 20 minuta na175 ° C. 

Kada je gotovo pospite svežim peršunom.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()