Uživaćete u svakom zalogaju
Foto: ShutterstockOva pita sa pirinčem i prazilukom je lagana, ali zasitna, idealna za dane posta, a jednostavna priprema čini je savršenim izborom za brzi obrok.
Evo kako da je napravite:

Isperite pirinač pod hladnom vodom, a zatim ga skuvajte u vodi sa malo soli, koristeći promer 1 deo pirinča na 2 dela vode. Kuvajte dok ne postane mekan, ali pazite da se ne prekuva. Ocedite ga i ostavite da se ohladi.
Praziluk očistite i iseckajte na kolutove, a šargarepu rendajte na sitno. U tiganju zagrejte malo ulja i propržite praziluk i šargarepu dok ne omekšaju, oko 5-7 minuta.
U veću posudu stavite ohlađeni pirinač i proprženo povrće. Dobro promešajte i začinite po ukusu solju i biberom.
Na radnoj površini stavite tri kore za pitu i lagano ih poprskajte sa malo ulja. Na svaku koru stavite deo pripremljenog fila i urolajte ih u rolnice.
Stavite urolane kore u prethodno nauljeni pleh. Premažite ih mešavinom ulja i malo vode. Pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 200°C oko 30 minuta, dok pita ne dobije lepu zlatno-smeđu boju.
Ostavite pitu da se malo ohladi, a zatim je isecite na porcije i poslužite dok je još topla. Odlično se slaže uz svežu salatu ili šolju toplog čaja.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







