Pita sa šampinjonima: Posna i slasna, hrskavih kora i sočnog nadeva

Za savršen početak dana

17.05.2024. 14:20
  • Podeli:
shutterstock, pitaq sa šampinjonima gljivama-664738c354041.webp Foto: Shutterstock

Sočna posna pita, držaće vas dugo sitim, ukusa koji se pamti.

Potrebno je:

  • 500 g kora za pitu
  • 500 g sampinjona
  • 2 manja praziluka
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin
  • 1 dl ulja
  • 4 dl kisele vode
  • čaša od 2 dl brašna
  • 150 g griza
  • kesica praška za pecivo
  • kašičica soli
Foto: Pixabay

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Iseckajte sitno praziluk pa ga pržite na vrelom ulju. Nakon što omekša, dodajte sitno sečene šampinjone, so, biber i suvi biljni začin. Pržite sve dok ne ispari tečnost.  Pustite da se malo prohladi. U jednoj posudi mikserom umutite kiselu vodu, ulje, brašno, so, griz i prašak za pecivo. 

Tri kore premažite u tankom sloju pa na početak treće poređajte nadev u debljem sloju. Krajeve savijte ka unutra pa uvijte u rolat.U pleh obložen pek papirom poređajte. Ponavljajte postupak sve dok ne utrošite sav materijal. Rolat secite na parčiće, pa premažite sa malo smese od griza. Pecite dok ne porumeni, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()