Mekana i slatka
Foto: Bakina kuhinjaOva pogača je prava poslastica koja će oduševiti sve, a posebno decu. Mekano, slatko testo punjeno bogatim kremom, pleteno u prelepom obliku i posuto susamom, predstavlja vizuelni i gastronomski užitak.
Idealna je za doručak, užinu, ili kao slatki deo praznične trpeze. Priprema zahteva malo truda, ali je rezultat vredan svake minute.

U mleko izmrviti kvasac, dodati šećer i malo brašna. Kad nadođe dodati ostatak mleka, ulje, brašno i malo soli.
Zamesiti testo i ostaviti da naraste. Istresti na sto pobrašnjiven i oklagijom razvući u pravougaonik.
Na jedan kraj staviti krem, pa dva puta preklopiti, ostatak poseći u trake pa plesti kao što je prikazano u videu. Sataviti u okrugli pleh obložen pek papirom.
Pokriti da se udvostruči i premazati žumancetom u koji ste stavili 2 kašike mleka. Posutu susamom i peći na 180 stepeni 50 minuta. Pokriti krpom da se ohladi i služiti.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







