Služiti toplo i uživati u njima
Za ručak domaćice često spremaju pljeskavice i tom ručku se porodica uvek obraduje. Pljeskavice nisu uvek sa mesom, dolaze u raznim varijantama, a mi vam danas predstavljamo recept iz bakine kuhinje za lagane pljeskavice bez mesa.
Reč je o pljeskavicama od tikvica, ali sa šunkom, aromatične, mekane i veoma lagane za stomak. Domaćice će se ovom receptu veoma obradovati, jer je veoma lak i ne treba puno vremena da se pripremi.
Ovo vam može postati omiljeno jelo kada ste u žurbi ili biste da odmorite stomak od mesa.
Tikvicu izrendati i posoliti. Ostaviti 10 minuta, pa iscediti. Šunku izrendati, kao i crni luk. Beli luk iseckati, a sir izdrobiti.
U ciniju iscediti tikvice i crni luk. Dodati seckan beli luk, jaja, mlevenu papriku i biber.
Dodati jos seckan peršun, rendanu šunku, izdrobljen sir. Na kraju staviti prašak za pecivo i prezle. Sve rukama izjednačiti, pa rukama oblikovati pljeskavice.
Ređati u nauljen tiganj, koji je prethodno zagrejan. Pržiti pljeskavice da porumene sa jedne i druge strane. Vaditi na papirni ubrus da upije višak masnoće.
Služiti toplo i uživati u njima!
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.