Najklasičniji proizvod kuhinje naših mama i baka svakako je domaća goveđa supa.
Najukusnije goveđe supe najčešće dolaze iz kuhinja naših mama i baka koje su savršeni recept za ovo naizgled jednostavno jelo barem neko vreme usavršavale. Goveđa supa obično se priprema kao deo tradicionalnog nedeljnog ručka. Tajna dobre supe je u dugotrajnom kuvanju na laganoj vatri. Na taj će se način sastojci najbolje stopiti, supa će dobiti puninu okusa, ali i privlačnu, zlaćanu boju.
Što se tiče samog postupka pripreme, meso se preporučuje kratko isprati u hladnoj vodi te odmah staviti da se kuva takođe u hladnu vodu. Na svakih pola kilograma mesa treba dodati litar do litar i po vode, što je dovoljno za 4-6 porcija supe. Nakon što voda zakipi, dodaje se korenjasto povrće izrezano na veće komade, poput celera, šargarepe i peršina. Ako je meso masnije, može se dodati i jedan oguljeni krompir koji će pokupiti masnoću.
Sastojci:
Priprema:
Oprano meso stavite u mlaku vodu i čim voda zakipi, dodajte so, očišćeno korenjasto povrće, nekoliko zrna bibera i luk, koji ste prethodno prepekli u tiganju. Nakon toga, dodajte list kupusa i kelja, grančicu celera i peršina pa poklopite. Kad supa ponovo zakipi, smanjite temperaturu pa lagano kuvajte oko dva sata. Meso izvadite, supu procedite pa u nju ukuvajte domaće rezance.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.