Bićete oduševljeni koliko je ukusno
Foto: ShutterstockDonosimo vam recept za pohovani karfiol koji možete služiti kao predjelo.

Karfiol operite i podelite na cvetiće. Vodu prokuvajte sa malo soli, u velikoj šerpi, pa dodajte karfiol i kuvajte 4 minuta, dok ne omekša. Onda ih procedite i ostavite da se ohlade. Umutite jaja, a u zasebnoj posudi pomešajte brašno sa solju, biberom i belim lukom u prahu. U trećoj posudi, pomešajte prezle i parmezan. Zatim, karfiol valjajte u brašno pa u jaja, pa u prezle. Na srednjoj vatri, zagrejte ulje u tiganju. Pržite pohovani karfiol oko 4 minuta, sa svake strane. Zatim ih izvadite na papirne ubruse, da upiju višak ulja. Služite toplo.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







