Poslastica bez mane: Inovativni recept za najkremastiju kapri tortu

Hrskava korica i kremasti filovi su kombinacija koja osvaja

23.02.2024. 08:30
  • Podeli:
čizkejk, torta, jagode,slatko, kolač pixabay-6469395aaf8c7.webp Foto: Pixabay

Osvežavajuće poslastice su odličan izbor da se zasladite posle obilnog ručka. 

Kapri torta je desert za sve ljubitelje kremastih i voćnih poslastica, a recept za kapri tortu će vas "oduvati" koliko je lak i jednostavan.

Sastojci za kapri tortu:

Za koru:

  • 6 belanaca
  • 1 kašika sirćeta
  • 9 kašika šećera

Za fil:

  • 300 g jagoda
  • 1 kesica pudinga od jagode
  • 5 kašike šećera
  • voda
Foto: Pixabay

Za krem:

  • 500 ml mleka
  • 6 žumanaca
  • 4 kašike šećera
  • 5 kašika brašna
  • pola margarina
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 ml slatke pavlake
  • 100 g čokolade
  • 2 kesice šlaga

Priprema kapri torte:

Pleh u kom ćete peći koru podmažite i stavite papir za pečenje.

Odvojte belanca i žumanca, pa od belanca napravite šne sa postepenim dodavanjem šećera, pa na kraju mućenja dodajte sirće. 

Dobro umutite, pa izlijte u pripremljen pleh. Dobro poravnajte i stavite da se kora suši na 150 stepeni najmanje sat vremena. Što više to bolje.

Foto: Pixabay

Kada kora bude gotova, skinite papir i ostavite da se ohladi.

Jagode ispasirajte uz dodatak 500 ml vode i stavite da se kuva. 

Puding razmutite sa šećerom i 100 ml vode. Kada jagode provre, dodajte razmućeni puding. Kada bude gotovo, ostavite da se ohladi.

Pola litra mleka stavite da se kuva, a ostatak (100 ml) umutite sa žumancima, brašnom i šećerom. 

Kada mleko provri, ubacite smesu sa žumancima, zakuvajte i promešajte. 

Sklonite sa ringle da se sasvim ohladi.

U činiju umutite margarin sobne temperature sa šećerom u prahu, pa dodajte smesi sa pudingom. 

Isto tako umutite slatku pavlaku pa dodajte ohlađenom kremu.

Foto: Pixabay

Na tacni na kojoj će biti torta, stavite koru, pa fil pa krem. 

Celu tortu prelijte otopljenom čokoladom sa dve šolje ulja. 

Ostavite u frižider da se dobro ohladi, najbolje dan pre.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()