Posna boranija bez zaprške: Ova tri tajna sastojka do sada niste koristili

Po bakinom receptu je neodoljiva

13.03.2025. 08:43
  • Podeli:
bakina kuhinja boranija 2-67d28a02e4f27.webp Foto: Bakina kuhinja

Danas vam otkrivam tajnu ukusnog i zdravog posnog ručka koji će vas osvojiti na prvi zalogaj, a to je boranija. Bez zaprške, a pun povrća i bogatog ukusa – ovo jelo je pravo iznenađenje za sve ljubitelje zdrave hrane.

Dodali smo i dva posebana sastojaka koji će boraniju učiniti neodoljivom, a vi ćete u videu otkriti o čemu se radi. Pripremite se za eksploziju ukusa i podelite ovaj recept sa svojim prijateljima. Ne zaboravite da lajkujete video, ostavite komentar i pretplatite se na naš kanal za još ukusnih posnih recepata.

Potrebno je:

  • 1 glavica crnog luka seckanog ili praziliuka
  • 1 veća šargarepa
  • 1 šaka celera korena ili stabla
  • lonče od 200 gr kukuruza šećerca
  • 100 gr šampinjona
  • 1 kašika ajvara
  • malo ml paprike
  • 5 čena belog luka
  • ulje 
  • suvi začin
  • 1 kašika griza
  • peršunov list

Priprema:

Na ulju prodinstati luk i seckanu šargarepu. Dodati celer, kukuruz, i sečene šampinjone na listiće. 

Dodati zelenu papriku malo mlevene i nalitu vodu da se kuva oko 30-40 minuta. 

Dodati jedan paradajz ili malo kuvanog paradajza, beli luk na kockice, kao i ajvar.

Sve izjednačiti. Kasnije razmutiti jednu kašiku griza sa malo vode i ubaciti.

Kuvati još pet minuta. Dodati suvi začin i na kraju peršunov list seckan.



 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()