Posna kesten torta: Pravi se brzo i lako - obožavaćete je

Niko ne ostaje ravnodušan na ukus ove poslastice

18.01.2024. 16:26
  • Podeli:
shutterstock_500561719 kesten torta-65a9406569f93.webp Foto: shutterstock

Preukusna, uzećete parče više. Idealno posluženje za prazničnu ili slavsku trpezu, oduševićete goste.

Potrebno je:

  • 1 kg kesten pirea
  • 400 g šećera u prahu
  • 500 ml posna slatke pavlake
  • 250 g margarina
  • 300 g mlevenih oraha
  • 3 kašike kakaoa

Glazura:

  • 100 g crne čokolade
  • 70 g margarina
Foto: Pixabay

Priprema:

Umutite margarin sa šećerom u prahu, a zatim dodajte kesten pire. Umutite potom  biljnu pavlaku u čvrst šlag, pa dodajte u sve mlevene orahe, smesu od kestena i lagano promešajte. U okrugli kalup sipajte masu i ostavite u frižideru da se stegne. Napravite preliv od čokolade i margarina, prelitjte tortu, a po želji možete da dekorišete i seckanim ratlukom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()