Posna musaka po bakinom receptu: Uz oslić i tikvice daje rapsodiju neodoljivog ukusa

Jedno od najlepših posnih jela iz bakine kuhinje

02.05.2024. 11:11
  • Podeli:
musaka, bakina kuhinja-6633578996f78.webp Foto: Bakina kuhinja

Skratite vaše dragoceno vreme  i preskočite pečenje oslića. Kad  sitno iseckate povrće, dodajte i komadiće ribe u tiganj, zajedno ih propržite i dodajte vaše omiljene začine. Ovo će skratiti vreme kuvanja, a vaša musaka sa oslićem i tikvicama i dalje će biti jako ukusna.

Potrebno je:

  • 1 veća tikvica
  • 2 krompira
  • 1 manja glavica crnog luka
  • malo belog luka
  • 1 manji koren celera
  • 1 šargarepa
  • 1 paprika sveža
  • malo ml. paprike ml. biber
  • suvi začin 
  • ulje za prženje
  • 200 ml kuvanog paradajza
  • 2 kašičice kukuruznog skroba
  • 2 krompira
  • 2 oslića
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Oslića obariti pa ga očistiti od kostiju. Tikvice iseći na listiće, pa posoliti i ostaviti 15 minuta, pa ocediti tečnost.

U tiganj sipati ulje, pa dodati seckan luk, šargarepu, papriku, beli luk, koren celera i mleveni biber. U to dodati isitnjenog oslića, sve propržiti i izmešati. 

Na dno tepsije idu krugovi krompira, pa oslić sa povrćem, pa tikvice krugovi pa opet oslić i na kraju listovi krompira. 

U  kuvan paradajz staviti kukuruzni skrob i izmutiti, dodati malo ulja i preliti. Peći na 220 stepeni C 40 minuta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()