Posna musaka sa karfiolom: Sočna rapsodija ukusa

Savršen ručak za celu porodicu

10.03.2025. 19:45
  • Podeli:
shutterstock, musaka sa karfiolom-672cad39a69e3.webp Foto: Shutterstock

Ako volite klasičnu musaku, ovu sa kafiolom ćete obožavati.

Potrebno je:

  • 2 šolje pasiranog paradajza
  • 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 šargarepe, narendane
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so, biber, origano, suvi biljni začin po ukusu
  • 1 veći karfiol, razdvojen na cvetove
  • 1 šolja pirinča, so i biber
  • 1 crvena paprika, sitno iseckana
  • 1 šolja pasiranog paradajza
  • 1 kašika suvog začina po izboru (npr. origano ili majčina dušica)
  • maslinovo ulje za premazivanje

Priprema:

U velikoj šerpi propržite crni luk na maslinovom ulju dok ne postane staklast. Dodajte beli luk, šargarepu i pasirani paradajz. Kuvajte dok šargarepa ne omekša. Dodajte začine (so, biber, origano, suvi biljni začin) i kuvajte još nekoliko minuta. U drugoj šerpi skuvajte pirinač prema uputstvu na pakovanju. Na srednjejakoj vatri kuvajte karfiol u posoljenoj vodi dok ne postane mekan, ali ne previše mekan. U velikoj posudi, pomešajte kuvani pirinač,  crvenu papriku, suvi začin, so i biber. Uklonite višak vode iz karfiola i stavite ga na dno posude za pečenje. Prelijte filom od pirinča, pa sve prelijte sosom od paradajza. Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta, dok musaka ne dobije lepu zlatnosmeđu boju.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()