Obožavaćete je
Ovaj recept za posnu oblandu idealan je za svečane prilike ili dane posta kada želite da pripremite nešto brzo, jednostavno i veoma ukusno. Kombinacija keksa, oraha i kakao praha daje bogat ukus, dok su oblande savršena osnova za ovu poslasticu
U šerpu sipajte vodu i šećer, pa zagrevajte na srednjoj vatri dok se šećer potpuno ne otopi. Kada provri, kuvajte još 2-3 minuta, a zatim sklonite sa vatre.
U vruć sirup dodajte margarin isečen na komadiće i mešajte dok se potpuno ne otopi.
Dodajte mlevene orahe, keks i kakao prah, pa sve dobro sjedinite u ujednačenu smesu.
Na radnu površinu stavite jedan list oblande. Preko njega ravnomerno rasporedite deo fila, zatim pokrijte sledećim listom oblande. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sav fil i oblande.
Kada završite, oblandu prekrijte pek papirom, stavite nešto ravno preko (poput daske) i blago opteretite kako bi se listovi lepo spojili.
Ostavite da stoji nekoliko sati ili preko noći, a zatim isecite na željene oblike i poslužite.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.