Odličan ručak za posne dane - savršeno ide uz krompir salatu
Foto: Bakina kuhinjaIz bakine kuhinje vam donosimo recept za posnu paniranu ribu.

Za premazivanje:
Prilog:
Pripremite ribu: Operite i očistite oslića (ili drugu ribu) i isecite na tanje komade.
Napravite smesu za paniranje: U činiji izmešajte kukuruzni skrob, kukuruzno brašno, alevu papriku, so, biber i proceđeni sok od jednog čena belog luka. Postepeno sipajte kiselu vodu (ili pivo) i mešajte dok ne dobijete glatku smesu.
Pripremite prezle: U posebnu činiju sipajte prezle.
Panirajte ribu: Hvataljkom uzimajte komade ribe, umočite ih u smesu sa brašnom, a zatim ih uvaljajte u prezle, tako da budu dobro prekriveni sa svih strana.
Pržite ribu: Na jačoj vatri ugrejte ulje u tiganju. Spustite paniranu ribu u vrelo ulje, a zatim smanjite ringlu na srednju temperaturu (kod indukcione na 6, kod električne na 2 jačine).
Poklopite i pržite dok ne porumeni sa jedne strane. Zatim pažljivo okrenite i pržite i drugu stranu dok ne bude zlatno žuta i hrskava.
Ocedite: Izvadite prženu ribu na poslužavnik obložen papirnim ubrusima da se ocedi višak ulja.
Napravite premaz: U malu činiju stavite ostatak proceđenog belog luka, dodajte još 2 izdrobljena čena belog luka, kašiku vode i seckani peršunov list. Dobro promešajte.
Premažite ribu: Preko pržene ribe premažite pripremljenom smesom sa belim lukom i peršunom.
Poslužite: Služite toplo uz krompir salatu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







