Posna pica sa ajvarom

U ovom slučaju, na picu umesto salame i šunke stavićete tunjevinu

02.12.2023. 16:02
  • Podeli:
pica pizza pixabay-656b46accc199.webp Foto: Pixabay

Vreme je posta, ali to ne znači da treba da se odreknete omiljene hrane već samo da je malo prilagodite.

U ovom slučaju, na picu umesto salame i šunke stavićete tunjevinu, a kako napraviti fil, pogledajte u tekstu ispod.

Sastojci

Za testo:

  • 450 g brašna,
  • 280 ml vode,
  • 70 ml ulja,
  • 1/2 kockice kvasca,
  • 1,5 kašičica soli,
  • 1 kašičica šećera


Za fil:

  • 2 kašike kečapa,
  • 2 kašike ajvara,
  • 100 g maslinki,
  • 100 g šampinjona,
  • 1/2 glavice crnog luka,
  • 3 veća kisela krastavčića,
  • 1 manja, sveža paprika,
  • 50 g kukuruza šećerca,
  • 2 veće konzerve tunjevine u komadima,
  • 300 g biljnog kačkavalja,
  • 1 kesica origana.
  •  
Priprema:

Testo: U toploj vodi, sa dodatkom šećera, podići kvasac. U vanglicu staviti brašno, dodati ulje i sa pripremljenim kvascem zamesiti testo. Umešeno testo ostaviti da naraste, dok se sprema fil.

Fil: Tunjevinu iscediti od ulja i pomešati je sa, sitno iseckanim, crnim lukom. Šampinjone iseći na tanje listiće, papriku i krastavčiće na kockice, a maslinke iseći na krugove. Ajvar i kečap pomešati i dobro sjediniti.

Uzeti veliki pleh, iz električnog šporeta, pa ga dobro podmazati uljem. Naraslo testo rastanjiti u veličini pleha. Premazati ga mešavinom kečapa i ajvara. Zatim rasporediti tunjevinu sa lukom, pa iseckane šampinjone, krastavčiće, papriku, maslinke i kukuruz šećerac. Posuti sa origanom i, krupno, narendati biljni kačkavalj.

Staviti da se peče, u prethodno zagrejanoj rerni, na 200 C.

Čim ivice testa blago porumene, pica je ispečena. Izvaditi je i poslužiti, prenosi Kurir.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()