Posna pica sa tunom i povrćem: Rapsodija ukusa iz bakine kuhinje

Bogato jelo po bakinom receptu

10.07.2024. 11:05
  • Podeli:
bakina kuhinja, pica 56-668e4d4f7c7c1.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo posnu picu. Bogat specijalitet od kog će vam poći voda na usta na prvi pogled.

Potrebno je:

  • 200 ml vode
  • 10 gr kvasca
  • 2 kašike ulja
  • malo soli
  • 50 gr biljnog kačkavalja
  • 300-350 gr brašna

Za nadev je potrebno:

  • kečap
  • 1 kašika ajvara
  • 1 konzerva tunjevine
  • 1 kesica šampinjona
  • 1 manji paradajz
  • mala paprika
  • malo crnog luka
  • ulje
  • origano
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Zamesiti testo od navedenih sastojaka da bude mekše. Ostaviti da odmori 20 minuta pa ga razviti veličine većeg okruglog pleha. 

Premazati pleh uljem kao i testo pa ga prebaciti u pleh. Premazati kečapom i ajvarom. 

Posuti malo rendanim kačkavaljem. Razbacati tunu i šampinjone. Poređati papriku i luk pa na kraju paradajz. 

Posuti ostatak kačkavalja, posuti origanom i peći na 220 stepeni C 20 minuta da lepo porumeni. Seći toplu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()