Posna pita sa višnjama, grizom i orasima: Sočna poslastica iz bakine kuhinje

Obožavaćete je

23.04.2024. 15:41
  • Podeli:
pita sa višnjama, bakina kuhinja-6627b82566b46.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo posnu pitu sa višnjama grizom i orasima.

Potrebno je:

Za 3 rolnice:

  • 500 gr višanja (iz zamrzivača ili svežih)
  • 3 kašike griza
  • 3 kašike seckanih oraha
  • 2-3 kašike šećera (može više)
  • 200 ml kisele vode
  • par kašika ulja
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

U višnje bez koščica dodati griz, šećer i orahe. Sve izjednačiti. U činiju sipati kiselu vodu, pa dodati ulje. 

Tri kore ređati jednu preko druge i premazati vodom i uljem. Višnje podeliti na tri dela.

Na dno poređati trećinu višanja, saviti ivice i uviti. Tako i ostale dve. Oštrim nožem zaseći pitu da vam posle ne puca. 

Peći na 200 stepeni C 30 minuta da porumeni. Posuti prah šećerom i vanilin šečerom.


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()