Posna, preukusna i očas posla gotova: Domaća pašteta od maslina i luka

Toliko je ukusna da ćete je rado pripremati čak i kada ne postite

01.04.2024. 07:00
  • Podeli:
pašteta masline shutterstock_186922619-66092d02463fb.webp Foto: Shutterstock

Među nama ima mnogo ljubitelja paštete, a opšte je poznato da je ona koju sami napravimo uvek kvalitetnija i da je mnogo bolje rešenje od onih koje nam nude po marketima.

Mnogi misle da priprema paštete zahteva mnogo vremena i da je u pitanju veliki posao, ali to zapravo uopšte nije tako. Pogotovo kada spremate posnu paštetu.

S obzirom na to da je u toku Veliki uskršnji post, idealno je vreme da pripremite ukusnu paštetu od svega nekoliko namirnica. Ova verzija ne samo da je mnogo zdravija, već je i mnogo ukusnija.

Za pripremu paštete od maslina, luka i indijskog oraha vam neće biti potrebno mnogo vremena, a bićete oduševljeni ukusom. Ukoliko želite da bude pikantnija, dodajte i ljutu papričicu.

Sastojci:

  • 250 g indijskog oraha
  • sok od 1/2 limuna
  • 2 čena belog luka
  • 2 mlada luka 
  • 5-6 maslina
  • 125 ml vode
  • 2 kašičice soli

Priprema:

Sipajte u blender sirov i neslan indijski orah, a zatim dodajte beli luk, iseckan mladi luk, masline, limunov sok i vodu.

Sve posolite i dobro izblendirajte, a zatim služite.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()